DEWAN ULAMA’ W.P

Ikon

Cakna ulama’,kebersamaan dalam pelbagai perkara dan amanah diatas tugas para anbiya’,’The boon and bane of Islamic Society’

Takziah kepada Keluarga Nurin Jazlin

Alfatihah :Dewan Ulamak Ucapkan Takziah kepada Keluarga Nurin Jazlin

Kami bagi pihak DUPWP mengucapkan takziah di atas pemergian adik Nurin Jazlin di mana cara pemergiannya cukup memilukan hati rakyat Malaysia. Siapa yang mahu seorang kanak-kanak kecil yang masih lagi dalam perhatian ibu dan ayahnya, diculik dan dibunuh dengan begitu kejam oleh mereka yang tidak kenal erti perikemanusiaan. Pihak DUPWP juga turut simpati kerana kes sebigini tidak sepatutnya berlaku di negara ini, negara yang terkenal dengan sistem keselamatan yang cukup rapi tidak kira dalam kerajaan mahupun universiti.

Namun begitu, beberapa persoalan timbul apabila diteliti kronologi kes ini. Cuba kita fikirkan emel yang telah dikirimkan dibawah:

nurin

Melihat kepada mayat mangsa yang dikatakan Nurin tu, awal2nya rasa pelik dan bukan Nurin yang sebenarnya. Begitu jugalah kenyataan ayah, ibu dan adik2 beradik Nurin.

Kes ini mengambil masa yang cukup lama untuk diselesaikan oleh POLIS… last2 akhirnya muncul mayat ‘ Nurin Jazlin’ yang datang dari mana entah. Tiba2 je.

Berberapa kekeliruan yang timbul:

1. family tak kenal anak?

2. tiada tanda dan suntikan BCG pada tubuh mayat.

3. raut wajah langsung tidak menyerupai.. .

4. kenapa polis tak tentu pasal tuduh Jazlin terlibat dengan ALONG selepas beliau TIDAK MENGAKU mayat itu anak beliau? adakah ia bertujuan untuk mengugut dan suruh Jazlin ‘mengaku’ bahwa itu mayat anak beliau…

PELIK bukan… dan akhirnya family mereka mengaku!

Adakah ia disebabkan TEKANAN dari POLIS, dan yang lebih tinggi lagi iaitu dari PAK LAH?

Kenapa saya boleh mengatakan sedemikian?

1. Di Malaysia ni semua badan2 samada KEHAKIMAN (Hakim negara boleh main lantik je… mesti ada kepentingan dan akan ada manusia yg akan kena tindas nnt… eg: Anwar Ibrahim), PERUNDANGAN (40% polis di Malaysia ambik rasuah – Tun Sri Hanif), PENCEGAH RASUAH (pengarah BPR sendiri ambik rasuah-apa lagi org lain), PENTADBIRAN MALAYSIA (lagi banyaklah.. semua dah tahu kot) dll sudah tidak boleh dipercayai langsung dah… hatta Badan Kehakiman Negara & hakim negara sekali pun! – boleh rujuk rakaman video sedikit kroni dalam sistem kehakiman negara yg pincang dan bobrok!

2. Setakat ujian DNA? kes Altantunya pun POLIS, KASTAM, SB, dll boleh ‘ditukar’ dan ‘dihilangkan’ … inikan pula setakat keputusan ujian DNA budak dan rakyat biasa yg tidak mengetahui apa2. Sudah tentu sahaja BOLEH demi untuk kepentingan POLITIK BN.

3. Untuk apa? PRU 12 dah dekatlah tandanya tu… ye lah… kalo rakyat dilanda ketakutan, fobia, tidak yakin dengan POLIS (yg sehingga hari ini masih belum jumpa pembunuh sebenar Nurin), dan keselamatan negara, sudah tentu rakyat akan hilang keyakinan terhadap BN dan kerajaan memerintah.. . seterusnya apa? TUKAR KERAJAAN LAhhh…

Malaysia oh Malaysia…. apa nak jadi dengan ko Malaysia!!

Advertisements

Filed under: Uncategorized

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: