DEWAN ULAMA’ W.P

Ikon

Cakna ulama’,kebersamaan dalam pelbagai perkara dan amanah diatas tugas para anbiya’,’The boon and bane of Islamic Society’

Sami Buddha di Burma,bantah harga minyak!

Sami Buddha di Burma tunjuk perasaan,bantah harga minyak!rakyat malaysia macamana?

 

by: dupwp

Riaksi  penunjuk perasaan di Burma, termasuk golongan sami Buddha dan mahasiswa universiti, membantah kenaikan harga minyak adalah suatu yang pelik tapi benar. Kemungkinan golongan yang terbabit dengan demonstrasi aman itu akan berdepan risiko ditangkap ataupun ditembak oleh pihak tentera.

Kita sepatutnya menghormati pihak yang berani menyuarakan kebenaran, terutama apabila ia membabitkan isu-isu kepentingan awam, tidak kira sama ada mereka itu golongan mahasiswa, kaum pekerja, sami Buddha, aktivis Kristian, ulama atau sesiapa jua yang prihatin dengan masalah yang menekan kehidupan.
Image

Mungkin ada percaturan lain di bumi yang diperintah junta tentera itu, namun apa yang kita perhatikan, kebangkitan golongan sami Buddha merupakan sesuatu yang harus diteliti. Bagaimana dengan rakyat malaysia? bukan hanya golongan tertentu sahaja malahan pelbagai masyarakat perlu sedar peka diatas tanggungjawab serta sedar dengan tuntutan Agama Islam berupaya melonjakkan martabat diri sebagai insan terpilih untuk menjulang panji-panji kebenaran biarpun ketika berada di hujung senjata yang bakal memuntahkan peluru? Sama-samalah kita fikir dan renungkan!

Advertisements

Filed under: Uncategorized

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: