DEWAN ULAMA’ W.P

Ikon

Cakna ulama’,kebersamaan dalam pelbagai perkara dan amanah diatas tugas para anbiya’,’The boon and bane of Islamic Society’

Alfatihah

Dewan Ulamak Mengucapkan Takziah serta bacaan surah Al-Fatihah Buat Saudara Zaid Muhammad

Isnin, 22 Oktober 2007
21 Oktober, `Asyirah Muhammadiah, Kaherah- seorang pelajar lepasan KIAS yang baru tiba di Mesir, saudara Zaid bin Muhammad telah menghembuskan nafas terakhir apabila terlibat dalam kemalangan jalan raya di Jalan Solah Salim, Kaherah.

Saudara Zaid bin Mahamad, 22 yang berasal daripada Kampong Batu Gajah Malau, Jitra, Kedah Darul Aman pada awalnya telah bersama-sama dengan sahabat beliau, saudara Muhammad Ridwan Abdul Razak pergi ke `Asyirah Muhammadiah, sebuah pusat pengajian ilmu tasawwuf di Mesir kerana ingin menghadiri majlis tahlil arwah di sana. Sejurus selepas majlis tahlil berakhir, Allahyarham dan saudara Muhammad Ridwan melintas Jalan Solah Salim lalu dirempuh oleh sebuah lori kecil yang tidak dapat mengelak daripada merempuh Allahyarham sehingga mengakibatkan kematian beliau di tempat kejadian. Walaubagaimanapun teman beliau, saudara Ridwan selamat. Kejadian berlaku sekitar jam 2.30 petang waktu Mesir.

Presiden PMRAM, saudara Hairul Nizam bergegas ke tempat kejadian bersama-sama beberapa anggota Badan Pengurus PMRAM yang lain. Beliau bersama saudara Ridwan, teman yang bersama dengan Allahyarham telah bergegas ke Balai polis yang berdekatan dengan Masjid Saidina Husain untuk memberikan laporan berkaitan dengan kejadian tersebut.

van

 

Allahyarham akan dikebumikan esok (23 Oktober) sekitar jam 10 pagi waktu Mesir di Hayyu Asyir, Kaherah. Ini berikutan dengan kedatangan bapa kepada Allahyarham dari Malaysia yang dijangka akan tiba di Lapangan Terbang Kaherah esok pada jam 7.00 pagi. Allahyarham akan disolatkan di perkarangan Hayyu Asyir esok.
Semoga Allah menempatkan saudara Zaid Mahamad bersama dengan golongan yang soleh yang menerima rahmat dan kasih sayang Allah. Al-Fatihah


Info daripada : PMRAM
Advertisements

Filed under: Uncategorized

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: