DEWAN ULAMA’ W.P

Ikon

Cakna ulama’,kebersamaan dalam pelbagai perkara dan amanah diatas tugas para anbiya’,’The boon and bane of Islamic Society’

Saranan 2 menteri:pakai cawat besi

Oleh Ruhanie Ahmad

Abdullah Dalam Dilemma?

Desas desus kencang, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi (AAB), nak adakan Pilihan Raya Umum (PRU12) secara mengejut (snap elections). Beliau dikatakan cadang nak adakan PRU12 pada pertengahan Disember 2007. Sebab tu beliau dikatakan cadang nak tunda Perhimpunan Agung UMNO (PAU) 2007 kepada bulan Disember supaya dapat umumkan tarikhnya di hari akhir PAU berkenaan. Kini cadangan PAU ditunda ditarik balik. Adakah ini bermakna PRU12 juga akan ditunda? Atau, mungkinkah PRU12 akan diadakan pada hujung November 2007 ini?

Najib Lawan Abdullah?

Kerusi TPM memang berpuaka. Waktu era Tun Dr Mahathir Mohamad, dua orang TPM tewas dirasok puaka buana tu. Tapi, tak hairanlah kalau puaka tu mengarok ketika tu sebab Tun Mahathir memimpin selama 22 tahun. Kali ni, AAB baru memimpin tak sampai satu penggal. Itu pun puaka buana tu dah mula mengarok. Sebab tu Datuk Seri Najib Razak dalam dilemma. Dia berikan sokongan kuat, tak berbelah bahagi, kepada AAB. Tapi puaka buana tetap nak singkirkan beliau. Jadi, apa orang-orang Najib nak buat? Tak mau ke engage bomoh super special untuk musnahkan puaka buana tersebut? Kalau tak, dayuslah jawabnya!!!

AAB Soal Siasat Keyveas?

Dua tiga hari yang lalu, Datuk M Keyveas telah dipanggil mengadap AAB pasal peristiwa Datuk Seri Ali Rustam belasah PPP, hentam MB Pahang, lanyak MB Perak dan balun AAB sendiri, baru-baru ini.

Sambil memegang satu salinan laporan mengenai hal tu yang tersiar di dalam http://www.malaysia-today.net/, AAB dikatakan bertanya kepada Keyveas sama ada semua laporan tu betul. Keyveas kata, memang betul. Sesudah tu seorang pegawai pun memainkan semula ucapan Ali dari satu perakam suara. Betul. Semua betul. Ali sebenarnya hentam AAB tiga kali, bukan sekali, dalam ucapan itu.. Apa nak jadi ni? Naib Presiden UMNO Malaysia belasah Presidennya sendiri di majlis anjuran parti komponen BN? Adakah AAB akan bertindak ke atas Ali? Kalau tidak, betulllah apa yang Ali kata!!! Inilah coraknya politik semasa. Huru-hara, haru-biru, bercelaru. Kata Mat Salleh, out of control?

Menteri Pakai Cawat Besi?

Sudahkah anda meneka siapa dia dua orang menteri yang sedang amat gawat akibat keterlanjuran diri mereka sendiri? Mungkin tak lama lagi meletuplah kisah ni… Saya hanya boleh katakan kepada menteri-menteri berkenaan, lain kali tempahlah cawat besi (untuk lelaki), made-in-germany!!!

Advertisements

Filed under: Uncategorized

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: